Wat heeft mijn kind?

U weet niet wat er aan de hand is met uw zoon of dochter, maar ťťn ding is zeker: het gaat niet goed met hem of haar. Eerst dacht u misschien aan (beginnende) puberteit? Of aan een andere fase in het leven van een opgroeiend kind? Na verloop van tijd kunt u niet meer uw ogen sluiten voor de problemen die er leven. U wilt wel iets doen, maar u weet niet wat? Misschien is het gedrag van uw kind wel heel normaal?
U wilt hoe dan ook eens praten met een arts of deskundige die u meer kan vertellen. Iemand die u verder kan helpen. En die vooral uw zoon of dochter kan helpen, want u vermoedt ook dat uw kind niet gelukkiger is geworden de laatste tijd.

Praat gerust eens met uw huisarts. Die kan u doorverwijzen naar de basis-ggz van GGNet Jeugd bij lichte problematiek of de specialistische ggz van GGNet Jeugd voor complexere problematiek. U kunt samen met uw zoon of dochter een gesprek aanvragen om de problemen die er leven, door te nemen. Misschien bent u al geholpen met dat ene gesprek. Het kan ook zijn dat er een behandeling nodig is. Daarover kan GGNet Jeugd u meer vertellen.

Kijkt u ook eens verder op deze site bij de oorzaken van de problemen of de signalen die uw kind afgeeft. Het kan zijn dat daardoor al veel duidelijker wordt.

GGNet Jeugd zet haar deskundigheid in om de veerkracht van de patiënt en zijn/haar omgeving te vergroten.
In de praktijk blijkt dat mensen in de directe omgeving van iemand met psychische problemen, zelf ook zwaar belast kunnen zijn. Diagnostiek, behandeling en begeleiding blijven dan ook niet beperkt tot alleen het aangemelde kind, maar is gericht op zijn of haar hele systeem: kind, ouders/ verzorgers en school.
Ook medezeggenschap van patiënten en hun familie vindt GGNet Jeugd belangrijk. GGNet Jeugd doet dat vanuit de overtuiging dat je beleid het beste ontwikkelt in samenspraak met die mensen voor wie wij ons werk uiteindelijk doen.